Aloe Vera Gel i działanie na układ trawienny

Aloe Vera Gel jest w pełni naturalnym i niezagęszczanym sokiem z miąższu liści aloesu (Aloe vera). Skład porządnego aloesu wynosi w nim 99,8 proc. Aloe Vera Gel, z jakiego powstaje sok, kultywowany jest jedynie na dziewiczych ekologicznie obrębach. Zawarte w soku związki aktywne dopomagają organizm w walce z chorobami i dbają o słuszny ożywienie komórek ciała. http://www.forever.iq.pl/produkt/miazsz-aloe-verazawiera m.in. dziewięć elementarnych aminokwasów, substancje mineralne (makroelementy i mikroelementy), witaminy (w tym wszystkie z grupy B), enzymy oraz cukry.Aloe Vera Gel działa na pułapie przemian komórkowych i ingeruje na aktywność całego organizmu. Wspiera odżywianie oraz procesy regeneracyjne komórek. Okazuje też właściwości wzmacniające. Zdoła być używany w stanach długotrwałego zmożenia, stresu, obniżenia wytrzymałości organizmu. Sok odpowiednio wpływa na przewód żywnościowy, uśmierza stany zapalne i owrzodzenia żołądka, jelit i dwunastnicy. Nastraja trawienie. Aloe Vera Gel nadaje wytrzymałości i werwy, odtwarza naturalną homeostazę, inaczej wewnętrzną równowagę organizmu.W liściu aloesu przyroda zawarła szalenie obfitą kompozycję substratów, działającą w sposób synergistyczny.Aloe Vera Gel poprzez działanie na poziomie przemian komórkowych ingeruje na wszelki szczegół ludzkiego systemu. Wspomaga układ pokarmowy, przyczynia się do wzmocnienia odporności. Filtruje i detoksykuje organizm. Szerokie zróżnicowanie wpływań na pojedyncze funkcje fizjologiczne zezwala na oznajmienie, iż codzienne regularne konsumowanie soku z miąższu aloesu oddziałuje w sposób harmonizujący na organizm.